اصالت کالا در سم سون شاپ
0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید :

طرز ساخت پروتئین وی خانگی

طرز ساخت پروتئین وی خانگی

ساخت   وی خانگی نیازی به داشتن دستگاه خاص یا موادی کمیاب ندارد و کاری پر دردسر نیست و می‌توان پس از ساخت آن را در یخچال نگهداری و تا مدت‌ها استفاده کرد. ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا طرز ساخت پروتئین وی خانگی با شیر و ماست را به شما آموزش بدهیم و در نهایت خواهید دانست که نحوه طعم‌دار کردن پروتئین وی خانگی و نحوه مصرف پروتئین وی خانگی چگونه است. پس اگر شما هم به دنبال طرز ساخت وی خانگی هستید با ما همراه باشید.

طرز ساخت پروتئین وی خانگی با شیر

طرز ساخت پروتئین وی خانگی با شیر

پروتئین وی (whey) یکی از پروتئین‌های موجود در شیر است که از آن برای ساخت عضلات و کمک به حفظ آنها استفاده می‌شود. مهمترین ماده‌ای که برای تهیه پروتئین وی دست ساز استفاده می‌شود آب پنیر خانگی است که شما می‌توانید آن را از شیر تازه و ارگانیک به دست بیاورید. برای ساخت پروتئین وی خانگی از شیر نیاز به موارد زیر دارید:

  • یک گالن شیر  
  • ۵ قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه
  • صافی
  • در صورت داشتن دستگاه دهیدراتور

پس از اینکه ترکیبات گفته شده را تهیه کردید برای تهیه پروتئین خانگی از شیر باید مراحل زیر را انجام دهید و اگر دستگاه دهیدراتور ندارید حرارت را جایگزین آن کنید.

1. حرارت دادن شیر

اولین مرحله در ساخت پروتئین وی دست ساز این است که شیر را در یک قابلمه بزرگ ریخته و بر روی شعله به دمای ۸۳ درجه سانتیگراد برسانید. در این درجه شیر شروع به جوشیدن می‌کند پس برای دانستن درجه دقیق آن نیازی به استفاده از دما سنج نیست. از یک گالن کامل شیر حدوداً ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم پروتئین وی به دست می‌آید.

2. اضافه کردن آبلیمو یا سرکه 

۵ قاشق غذاخوری سرکه و یا آبلیمو را به شیر اضافه کنید. استفاده از لیمو ارگانیک بسیار بهتر است.

3. خاموش کردن زیر قابلمه

پس از آنکه آبلیمو یا سرکه را به شیر اضافه کردید زیر شعله را خاموش کنید و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا مواد مغذی و پروتئین وی از هم جدا شوند. بهتر است درب قابلمه را بپوشانید تا احیاناً چیزی به داخل آن نیافتد.

4. عبور دادن مواد از صافی

در این مرحله از ساخت پروتئین وی خانگی محتویات درون قابلمه را از پارچه پنیر سازی یا از صافی پنیر عبور دهید. در واقع شما مایع به دست آمده را از پنیر شیر جدا می‌کنید. این مایع را در داخل یک شیشه بزرگ یا پارچه بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.

5. خشک شدن آب پنیر

برای کشیده شدن آب پنیر (پروتئین وی)، به مدت ۲ الی ۳ ساعت کاسه و صافی را در درون یخچال قرار دهید با این کار از فاسد شدن آنها نیز پیشگیری می‌شود.

6. حرارت دادن آب پنیر

دوباره آب پنیر را بر روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد و بعد از آن شعله را کم کنید تا مواد به آرامی به جوش آیند و زمانی که یک دست شدن آنها را بر روی یک سینی بریزید که با کاغذ روغنی پوشانده شده است و ۲۴ ساعت صبر کنید تا خشک شوند. در این مرحله از درست کردن پروتئین وی خانگی بهترین کار استفاده از دستگاه دهیدراتور است. معمولاً حدود ۱۲ ساعت در دمای ۵۸ درجه سانتیگراد (۱۳۵ درجه فارنهایت) پروتئین وی مایع را در دستگاه دهیدراتور حرارت می‌دهند. با این دستگاه به راحتی می‌توان پروتئین وی خانگی را خشک کرد.

7. پودر کردن آب پنیر خشک شده

پس از اینکه مطمئن شدید آب پنیر کاملاً خشک شده آن را داخل مخلوط کن بریزید تا به پودر تبدیل شود. معمولاً اگر آب پنیر را با دستگاه دهیدراتور خشک نکرده باشید پس از مخلوط کردن خواهید دید که مواد کمی مرطوب هستند در این صورت دوباره ۲۴ ساعت زمان بدهید تا مواد خشک شوند و بار دیگر آنها را داخل مخلوط کن بریزید.

8. نگهداری پودر وی دست‌ساز در ظرف درب‌دار

در آخرین مرحله از طرز ساخت پروتئین وی دست ساز با شیر، پودر خشک شده به دست آمده را در داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید و آن را نگهداری کنید.

طرز ساخت پروتئین وی خانگی با ماست

طرز ساخت پروتئین وی خانگی با ماست

شما می‌توانید به وسیله ماست نیز پروتئین وی دست‌ساز درست کنید. برای ساخت پروتئینwhey  خانگی با ماست، در کنار ماست شما از یک آبکش و پارچه پنیر سازی نیز باید استفاده کنید. ساخت وی خانگی با ماست به صورت زیر است:

  1. بر روی آبکش، پارچه پنیرسازی را قرار بدهید و سپس آبکش را در یک کاسه بگذارید.
  2. ماست را درون آبکش بریزید توجه داشته باشید که ماست شما باید بدون طعم و کاملاً ارگانیک باشد تا کیفیت پروتئین وی تهیه شده نیز بالا برود.
  3. کاسه را درون یخچال قرار بدهید و برای اینکه مایع از ماست جدا شود ۲۴ ساعت زمان لازم است. برای اینکه وی بیشتری داشته باشید می‌توانید زمان بیشتری کاسه را درون یخچال نگه دارید.
  4. پس از آن آب پنیری که به دست آورده‌اید را داخل یک پارچه یا یک شیشه بریزید و آن را از مواد جامد جدا کنید.
  5. آب پنیر را در داخل یک قابلمه بریزید و تا زمانی که به غلظت کافی برسد حرارت دهید. اگر دستگاه دهیدراتور دارید می‌توانید از آن در این مرحله استفاده کنید.
  6. مواد را داخل یک سینی بریزید و منتظر بمانید تا سرد شوند این عمل ممکن است ۲۴ ساعت طول بکشد تا که مواد کاملا خشک شوند.
  7. مواد خشک شده را در داخل مخلوط کن بریزید تا به پودر تبدیل شوند. اگر حس کردید که مواد رطوبت دارند پس دوباره پروتئین وی را روی سینی پخش کنید و 24 ساعت زمان بدهید تا خشک شوند و دوباره آسیاب کنید. حالا شما یک پودر پروتئین وی خانگی دارید.
  8. پروتئین را در داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید و از آن هر وقت که تمایل داشتید استفاده کنید.

نحوه طعم دار کردن پروتئین وی خانگی

نحوه طعم دار کردن پروتئین وی خانگی

پروتئین‌های وی طعم‌دار طرفداران زیادی دارند اگر دوست دارید که پروتئین وی دست ساز شما مزه بهتری داشته باشد می‌توانید از استویا کمک بگیرید. پس از اینکه پودر آب پنیر را آماده کردید یک قاشق استویا به آن اضافه کنید. استویا یک شیرین کننده غیر مغذی است که کالری ندارد و به ۲۱۰ گرم پودر پروتئین وی سه بسته استویا اضافه می‎کنند. پس از اضافه کردن استویا به پروتئین وی خانگی به سراغ یکی از طعم‌های زیر بروید:

  • طعم شکلاتی

برای طعم شکلاتی ۲۵ گرم پودر کاکائو را به پروتئین وی خانگی اضافه کنید. با اضافه کردن ۳ گرم اسپرسو در کنار پودر کاکائو یک طعم دلپذیر داشته باشید.

  • طعم وانیل

یک قاشق غذاخوری پودر وانیل را به پودر پروتئین وی خانگی اضافه کنید. در کنار وانیل اضافه کردن یک قاشق و نیم پودر دارچین آسیاب شده به محتویات، برای کسانی که به طعم دارچین علاقه دارند بسیار لذت بخش خواهد بود.

چگونه پروتئین وی خانگی را مصرف کنیم؟

چگونه پروتئین وی خانگی را مصرف کنیم؟

پس از ساخت پروتئین وی دست ساز (خانگی) آن را داخل یخچال قرار بدهید. بهترین زمان برای مصرف پروتئین وی، قبل تمرین، بعد از تمرین، قبل خواب و بعد از بیدار شدن است. اگر به دنبال تسریع ریکاوری عضلات هستید بهتر است این پودر را بعد از انجام تمرینات ورزشی استفاده کنید. اگر بعد از بیدار شدن پروتئین وی را مصرف کنید به رشد عضله‌های خود کمک خواهید کرد. میزان مصرف پروتئین وی خانگی ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری است که باید آن را در یک لیوان شیر ریخته و در یکی از زمان‌های گفته شده میل کنید. لازم به ذکر است که این مکمل برای کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند مناسب نیست. این دسته از افراد باید به سراغ خرید پروتئین‌های وی ایزوله بروند چرا که فاقد لاکتوز هستند.

نتیجه گیری

در نهایت باید بگوییم که طرز ساخت پروتئین وی خانگی آسان است و شما با هزینه بسیار کم و با شیر و یا ماست می‌توانید پروتئین وی بسازید و نیازی به تجهیزات خاص نیست. با این پودر می‌توان سرعت عضله سازی را افزایش داد و عملکرد کلی بدن را بهبود بخشید. این مکمل پروتئین جذب بالایی دارد و به راحتی هضم می‌شود به همین دلیل به عنوان یکی از محبوب‌ترین مکمل‌ها در بین ورزشکاران است.

سوالات متداول

1. پروتئین وی خانگی بهتر است یا شرکتی؟ پروتئین‌های وی شرکتی تاثیرگذاری بیشتری دارند چرا که ترکیباتی که در آنها استفاده شده به طور دقیق مشخص شده است و به راحتی می‌توان کالری آنها را محاسبه کرد. مدت زمان و نحوه نگهداری پروتئین وی شرکتی نسبت به پروتئین وی خانگی بالاتر و راحت‌تر می‌باشد. پروتئین وی خانگی برای شما هزینه کمتری دارد چرا که مواد تشکیل دهنده آن بسیار ارزان است و از طرفی شما بر تمامی فرآیندهای تولید آن نظارت دارید.

2. پروتئین وی مناسب چه کسانی است؟ پروتئین وی برای کسانی که به دنبال عضله سازی و حجم هستند بسیار مفید است و علاوه بر آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل سطح گلوکز نیز می‌شود.

 

درج نظر
خانه
دسته ها
جستجو
0 سبد
پروفایل
بیشتر
تماس
دسته بندی ها
پروتئین
مس و گینر
کربوهیدرات
آمینو اسید
بی سی ای ای (BCAA)
کراتین
مکمل ریکاوری
گلوتامین
قبل از تمرین
کاهش وزن
تست بوستر
ویتامین و مینرال
متفرقه
اکسسوری
بازگشت به بالا